UK NL 

GRATIS ONLINE LEZING VOOR LEDEN VAN DE NSV VAN MARJOLEINE ROOSENDAAL

OP WOENSDAG 3 APRIL 2024 VAN 19.00 – 21.30 UUR

 

ONDERWERP: 


VAN DEKKING TOT UITVLIEGEN
Deze lezing is voor onze (beginnende) fokkers en ook voor alle leden die interesse hebben in wat er allemaal een rol speelt bij het fokken van een nest. Deze lezing telt mee voor de fokkerslijst 2024.
 

INHOUD
In deze lezing bekijken we van begin tot eind wat er allemaal passeert als je een nest fokt.
Want hoe bepaal je de goede tijd voor dekking en hoe weet je daarna wanneer de hond moet bevallen? Hoe verloopt de dracht eigenlijk en waar moet je op letten? En als ze gaat bevallen, over welke dingen moet je je dan zorgen maken en over welke niet? Hoe weet je wanneer er iets niet klopt bij de pups en of je moet ingrijpen? En welke dingen zijn onontbeerlijk bij het fokken? 
Tijdens het opgroeien gebeurt er ook van alles en ook hier weer: waar moet je op letten en wat is zin en onzin? Tenslotte kijken we nog naar het moment dat de pups uitvliegen en waar je dan bij je administratie op moet letten, want ook daar hebben fokkers mee te maken.
In vogelvlucht dus van dekking tot uitvliegen, behandeld door Marjoleine Roosendaal.

 

Marjoleine is naast wetenschapsjournalist gespecialiseerd in fokkerij en genetica, maar heeft ook zelf een zeer ruime praktijkervaring in de fokkerij met meerdere rassen. Vanuit zowel haar ervaring als haar zeer ruime kennis heeft zij deze lezing samengesteld. 

 

OPGAVE
Leden kunnen zich opgeven via secretaris@nederlandsesheltievereniging.nl dan krijgt je ongeveer een week van te voren een link voor de lezing toegestuurd.