Online lezing: 'Hoe kies ik een dekreu' door Marjoleine Roosendaal

22 SEPTEMBER 2022
START: 19.30 UUR
EINDE: ca. 21.30 UUR

Langs deze weg nodigen wij alle leden uit voor het bijwonen van deze lezing. Voor deelname stuur voor 12 september a.s. een mail aan:
secretaris@nederlandsesheltievereniging.nl

Uiterlijk 20 september ontvang je de link, waarmee je kunt inloggen om aan de lezing deel te nemen.

Waar moet bij het kiezen van een dekreu allemaal aan worden gedacht?

• De Nederlandse Sheltie Vereniging heeft een aantal fokregels, die zowel voor de teef als voor de reu gelden, zoals bij voorbeeld:
        ◦ De driegeneratieregel;
        ◦ Beide honden moeten voor de dekking zijn getest op oogafwijkingen (waarbij de test niet ouder mag zijn dan twee jaar!);
        ◦ Beide honden zijn bij voorkeur getest op HD;
        ◦ De reu moet voor onze fokkerslijst minimaal 2x ZG (zeer goed) als showresultaat hebben behaald; de teef moet voor onze fokkerslijst minimaal 1x G (goed) als showresultaat hebben gehaald;
    • Het advies van de NSV is een reu maximaal 20 nesten te laten geven in Nederland (om stapeling van afwijkingen te voorkomen);
    • Is het wijs een dekcontract af te sluiten?

Naast bovenstaande items komt er nog meer aan de orde en is er uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen.
Het bijwonen van deze lezing telt mee voor het behalen van het quotum voor vermeldingen op de fokkerslijst.

Met vriendelijke groeten,

Nederlandse Sheltie Vereniging